Термінова допомога студентам
Дипломи, курсові, реферати, контрольні...

Религия сильної людини: християнство чи іслам?

РефератДопомога в написанніДізнатися вартістьмоєї роботи

Довольно довго після цього він карався сумнівами, підозрюючи, що зустрілася тієї пам’ятної вночі на силі темними, духами зла. Але згодом рідним пощастило переконати його, що був щодо нього ніхто інший, як посланник Бога, Ангел, який цим закликав його стати пророком для над народом. Увірувавши до цього, араб цей невдовзі провістив Аравії нове вчення: поклонятися Богу одинокому (Коран 112.1… Читати ще >

Религия сильної людини: християнство чи іслам? (реферат, курсова, диплом, контрольна)

РЕЛИГИЯ СИЛЬНОГО ЛЮДИНИ: ХРИСТИАНСТВО АБО ІСЛАМ?

Некогда біля підніжжя VII століття до Різдво Христовому, серед Аравійських пустель, далеко від цивілізованого світу сталося примітна подія. У темній чорноті ночей під низьким склепінням печери гори Хира сорокалітній арабові, проводившему тут час самотою, з’явився хтось. Хтось сильний і страшний, який взявся душити його, примушуючи прочитати дивний текст в ім'я якогось пана. Побоюючись за життя, араб поступився і повторив текст — і бачення зникло. На смерть переляканий, він прибіг себе додому і чи кричать у розпачі закутався в ковдру, не наважуючись показуватися наружу.

Довольно довго після цього він карався сумнівами, підозрюючи, що зустрілася тієї пам’ятної вночі на силі темними, духами зла. Але згодом рідним пощастило переконати його, що був щодо нього ніхто інший, як посланник Бога, Ангел, який цим закликав його стати пророком для над народом. Увірувавши до цього, араб цей невдовзі провістив Аравії нове вчення: поклонятися Богу одинокому (Коран 112.1), далекому (Коран 12.31) і жорстокому (Коран 17.58), джерелу і добра і зла (Коран 10.107; 39.38), яким все, що відбувається, визначено (Коран 33.38). Для людини, хоче догодити такому Богу, було заповідано вірувати в її самоту, соціальній та те, що який сповістив про це вчення араб-торговец — його посланник і пророк; п’ять разів на день здійснювати певний ритуал з проголошенням молитовних формул і чергуванням тілесних поз; разів відвідати святилище щодо одного арабському місті й на сусідньої горі зарізати вівцю; невелику частину прибутку раз у раз витрачати у своїх домашніх, і тільки місяць на рік їсти та пити лише вночі. До того ж було заповідано вести священну війну з тими, хто визнає цього вчення, коли будуть вони скорені йому (Коран 2.193). Соблюдающему перелічене обіцяли у житті благоденство, а життя майбутньої прекрасний сад з вічними насолодами — переважно сексуального і гастрономічного характеру, і навіть, почасти, естетичного. Усе було записано у книзі, складеної вже по смерті засновника, що була оголошено одкровенням і витвором цього бога, а текст її - споконвічним і незмінним до буквы.

Араба цього звали Мухаммед, а вчення його одержало назву іслам — похідне від арабського слова «світ «(салам), і безліч послідовників його незабаром понеслося землею й у нещадних кровопролитних війнах невдовзі перехопило величезні території - як християн, західних і східних, і зороастрийцев, язичників, індусів. Ця «релігія світу «згодом поширилася у багатьох народи, і прихильники її продовжували вести безперервні війни, до цього дня.

Всё пізнається в порівнянні, тому можна порівняти вчення Мухаммеда і його вчення Христа, і розглянемо, яка з релігій варта сильної людини, і її має владу зробити його сильным.

Начнем сіло, що саме Святе Письмо мусульман за обсягом втричі менше Священного Письма християн. Навіть у тому, аби лишень прочитати Біблію, потрібно втричі більше зусиль, часу й посидючості, ніж у тому, щоб прочитати Коран. Цю ж пропорцію побачимо і порівнюючи їх содержание.

Христианство вчить приборкання власних пристрастей — як-от ненависть, хіть, грошолюбство; іслам навпаки, потурає всіх ним: наприклад, хоч і визнає, що Богу угоднее милосердя, але дозволяє помста, хоч і каже, що Богу приємніше єдність сім'ї, але визнає розлучення за якою примхи чоловіка, хоч і заохочує милостиню, але догоджає пристрасть до накопичення, шануючи богатых.

Христианство благословляє шлюб — з лише дружиною, іслам дозволяє мати чотири дружини і незліченну кількість наложниць. Будь-якому розумного людині ясно, що дотримуватися подружню вірність в законний шлюб з однією дружиною набагато складніше, ніж принагідно у межах дозволеного мати зв’язок практично з необмеженим кількістю женщин.

Ислам заповедует обов’язково молитися п’ять разів на добу, християни ж мають заповідь безперестану молитися (1Фес 5:17).

Мусульмане постують лише 3 тижня, тоді як і православної церкви пісними є дві третини днів на рік, причому посаду триває повні добу, Не тільки днем, як і ісламі. Зрозуміло, щоб постувати двісті сороковини і ночей, потрібно значно більше зусиль, ніж на посаду протягом двадцяти дней.

Некоторые як щось високе наводять приклад мусульманський закон, який забороняє винопиття. Але при уважному розгляді й у релігія арабів поступається вченню Церкви. Християнство не забороняє вживання вина як, але суворо забороняє пияцтво — п’яниці Царства Божого не успадковують (1Кор 6:10). А кожному очевидно, що тільки сильна людина може, використовуючи спиртне, дотриматися міру і запасти у пияцтво, повний ж відмови від спиртного є значно більше легким шляхом подолання цього греха.

Также іслам забороняє смакувати свинину, встановлює та інших обмеження в одязі й поведінці, але цілком зрозуміло, що значно простіше не є свинину і носити шовку, ніж берегти заповідь утриматися від гріха навіть — як заповідано кожному христианину.

Возьмем ведення війни. Сліпі ті, хто намагається запхнути християнство у прокрустове ложе тупого пацифізму. Оборонна війна однозначно благословляється Церквою. З святих воїнів — від полководців до рядових, — жодна дивізія складена Царю Небесному в лик святих. Але тоді як ісламі ведення війни грунтується на ненависть до убиваемым, то християнстві підставою військового подвигу є кохання до захищуваних — немає більша за ту любові, що коли хто покладе душу свою за друзів своїх (Ін 15:13), і вислів ці з права ставляться до тих, хто з честю загинув битві. Таке вчення Христа, і тільки сильний духом і волею то вона може понести его.

Продолжать зіставлення можна дуже довго. Але й з урахуванням вже наведеного можна цілком об'єктивно сказати, що християнство — релігія сильних людей, тоді як іслам — це релігія для слабких і кволих. Християнство — для вільних, іслам — для рабів. Ми говоримо тут про важливою в людини свободі - свободі від гріха і власних пристрастей, яких нездатна звільнити своїх послідовників мусульманська вера.

И саме цим пояснюється поширення ісламу в світі. Саме тому іслам стає популярний нині Заході, що тепер настає епоха слабкого людини, секуляризированное людство культивує свої немочі й загрузає в добровільної розслабленості. Як приємно чути їм: Аллах хоче полегшити вам (життя); адже створено людина слабким (Коран 4.28).

Согласно християнському вченню, людина створено сильним, і покликаний бути сильним. Те, що впродовж двох тисячоліть Церква не знизила таку високу планку свого морального ідеалу, свідчить у тому, що у ньому — реально можна досягти. І приклади тому — як сотні тисяч святих, а й мільйони простих православних християн, які втілили її у своїй життя. Самому людині це пояснити неможливо, Богу само можливе все (Мв 19:26), і Господь Ісус Христос, Якому можливо все, подає силу здійснювати і те, що нами перераховано, й більше того.

Перед кожним із нас стоїть вибір — залишитися слабким або стати сильним. Плисти за течією до стромовині або проти течії до берега. І хто б уникне його, і тільки від самої людини залежить, що він обере в якості итоге.

Только потрібно знати й будемо пам’ятати, що з всіх, які мали стати сильним, та хто зі своєї волі залишився слабким, прикличуть до відповіді за всією суворістю — свого часу. Царство Небесне силою береться, і употребляющие зусилля захоплюють його (Мв 11:12).

Список литературы

Юрий Максимов. Релігія сильної людини: християнство чи іслам?

Показати весь текст
Заповнити форму поточною роботою