Рецензия на розповідь Івана Миколайовича Бойко «Мама»

Та ніжність, з якою автор говорить про мамі, мимоволі передається читачеві. І це в тому, що пише син. Навіть якби інший просто описував всі її вчинки, можна було б намалювати поперед очі образ жінки, тонко чувствующей біль будь-якої людини і прагне допомогти. 70-е роки ХХ століття. Сын-журналист, яка у місті, намагається прищепити своїй мамі елементарні навичок поводження з «благами… Читати ще >

Рецензия на розповідь Івана Миколайовича Бойко «Мама» (реферат, курсова, диплом, контрольна)

Рецензия на розповідь Івана Миколайовича Бойко «Мама»

Все прекрасне у человеке;

от променів сонця і зажадав від молока Матері, ;

вот що насичує нас любові до жизни!

М. Горький.

Мама… Так зворушливо і назвав Іван Бойко свій дивовижний розповідь, наскрізь пронизаний найпрекраснішою любов’ю у світі - любові до рідний матері. Вже з першої сторінки віє теплому і затишком, добротою і ніжністю. І весь цей відбувається оскільки тема, порушена нашим земляком близька і залізниця кожній людині. Мені здається, автор таким чином отримує дивовижну можливість вести розмову з читачем.

…70-е роки ХХ століття. Сын-журналист, яка у місті, намагається прищепити своїй мамі елементарні навичок поводження з «благами цивілізації» — телефоном, телевізором,.

газовой плитою. Але він, зрештою, починають розуміти, що з людини, який звик жити у рідній сільської середовищі, надзвичайно складно бути відірваним від неї. Контраст між бурхливої життям у місті, де всі просякнуто суєтою, і російської селом, породжує конфлікт у душі матері. Цей конфлікт може відчути лише те, хтось уже відчув почуття нестерпної суму за рідним місцях. Недарма автор каже: «Мені ще багато чого доведеться розгадати у моїй батьківщині, у моїй мамі». Гадаю, що це слова автора засвідчують щирою відданості найдорожчому, що є в людини: Батьківщині маме.

Если ж казати про художньому своєрідності твори, потрібно згадати вміння до місцеві вставити і російську пісню, яка яскраво допомагає нам уявити чудовий талант матері - співати, вкладаючи душу, і серце. Незважаючи на тугу по селі і постійно які надходять на думку спогади, мама каже синові: «Та невже її, цю смуток! Її будь-коли перегрустишь!». Сила російської пісні велика настільки, що здатна прогнати із душі незгоди.

Та ніжність, з якою автор говорить про мамі, мимоволі передається читачеві. І це в тому, що пише син. Навіть якби інший просто описував всі її вчинки, можна було б намалювати поперед очі образ жінки, тонко чувствующей біль будь-якої людини і прагне допомогти.

Я прочитала написав це оповідання і зрозуміла, що маму треба тільки любити. І це щира любов, і прихильність, гримить із найбільш серця, для неї дорожче усіляких спроб упорядкувати її життя, які змушують маму відмовитися від найбільш дорогих уподобань і звичок.

Для підготовки даної праці були використані матеріали із російського сайту internet.