Термінова допомога студентам
Дипломи, курсові, реферати, контрольні...

О другий заповіді Закону Божого

РефератДопомога в написанніДізнатися вартістьмоєї роботи

Гордый і марнолюбний людина надмірно високого думки про своє достоїнствах — умі, красі, багатстві. Гордий шанує лише саму себе. Свої поняття та бажання він вважає вище верховної волі Самого Бога. З презирством і глузуванням він ставиться до до думок і порадам іншим людям і відмовитися від виправдання своїх поглядів, хоч як не були хибні. Гордий і марнославний людина про себе робить идола… Читати ще >

О другий заповіді Закону Божого (реферат, курсова, диплом, контрольна)

О другий заповіді Закону Божия.

1. Не створи собі кумира і будь-якого подоби, елика на недратуй горі, і елика на землі низу, і елика водами під землею: так не поклонишися їм, ні послужиши им.

2. Не роби собі ідола, ані жодного зображення те, що на небі вгорі, І що водами під землею: не поклоняйся їм і служи им.

Второю Заповіддю Господь Бог забороняє ідолопоклонство, тобто забороняє робити собі на вшанування кумири чи ідоли, чи почитати подоби чи зображення те, що бачимо на небі (сонця, місяця, зірок) І що перебуває в землі (рослин, тварин, людей), або перебуває водами (риб). Господь забороняє поклонятися і служити цим кумирам замість істинного Бога, як це роблять язычники.

С забороною поклонятися ідолам і кумирам не змішувати поклоніння святим ікон і мощам. Вшановуючи святі ікони, ми вважаємо їх іконами чи кумирами, вони нам лише зображення, образ Бога, чи янголів, чи святих. Слово ікона грецьке і означає «образ ». Усі знають, наскільки легше звертатися думкою до Спасителю, коли бачиш Пречистий образ його, ніж — коли перед тобою порожня стена.

Зато слід звернути увагу, щоб замість грубого ідолопоклонства почати служити, як ідолам, своїм гріховним пристрастям: обжерливості, гордості, тщеславию…

1. Чревоугодие Это ласощі, объядение і пияцтво. Про такі людях, котрі вищі від всього ставлять почуттєві задоволення від їжі пиття, апостол каже: «їх бог — черево » .

2. Гордість і марнославство.

Гордый і марнолюбний людина надмірно високого думки про своє достоїнствах — умі, красі, багатстві. Гордий шанує лише саму себе. Свої поняття та бажання він вважає вище верховної волі Самого Бога. З презирством і глузуванням він ставиться до до думок і порадам іншим людям і відмовитися від виправдання своїх поглядів, хоч як не були хибні. Гордий і марнославний людина про себе робить идола.

Про гордість.

Гордому людині не подобається, коли за ньому хвалять інших; йому хочеться, що його одного хвалили. Гордий людина відшкодовується в усьому, та звинувачує в усьому інших… Гордий все знає сама і недолюблює звертатися ні з раді досвідчених, ні з мудрості великих. Воно й у цьому, чого не знає, береться розмірковувати й навчати інших.

" Гордість є мати пороків, яких і диавол став дияволом, не быв колись таким. «.

/Святой Іоанн Золотоустий./.

" Не можу подолати тебе… «.

Однажды преподобний Макарій, набравши у пустелі фінікових гілок для плетива кошиків, повертався на свій келію. На дорозі зустрів його диавол з серпом в руці й хотів би їм вдарити його, але ще було. Тоді він заявив преподобному Макарию: «Макарій! Як багато ти досаждаєш мені тим, що не можу подолати тебе! Що робиш ти, те й я роблю, і ще більше, відомішим за тебе. Ти постишься, а я ніхто нічого ні їм; ти бодрствуешь, а я будь-коли сплю. Лише є у тобі, ніж ти перемагаєш мене » .

— «Що таке таке? » , — запитав преподобний Макарій.

— «Смиренність » , — відповідав диавол, — «ось на чому я встояти не можу » .

Дай Бог вам смиренності!

И вміння сказати пробач — навіть, як ви вважаєте себе цілком правыми…

Список литературы

Для підготовки даної роботи було використані матеріали із російського сайту internet.

Показати весь текст
Заповнити форму поточною роботою