Термінова допомога студентам
Дипломи, курсові, реферати, контрольні...

О заповідях Божих

РефератДопомога в написанніДізнатися вартістьмоєї роботи

Ныне возделываешь землю ти, завтра буде обробляти її інший, і потім ще третій. Бачиш чи поля чудові будинку? Скільки разів всі вони від часу свого існування перемінило ім'я! Називалося власністю такого-то, перейменований під назвою іншого, перейшла нового власника, тепер стало іменуватися власністю ще нового… Ніщо не наше! Невіра — коли, визнаючи буття Боже, вірить його Божественному Провидінню і… Читати ще >

О заповідях Божих (реферат, курсова, диплом, контрольна)

О заповідях Божьих

Татьяна Мараховская Для що мені потрібно яснознание, яснослышание, ясновидіння? Щоб зробити перед людством краще? А що мені слід почати? Правильно — з себя…

Когда-то давним-давно кожна людина мав цими здібностями. Це було природно. Щоб почути голос свого серця — треба її відчувати. Передусім — своє серце. Потім розум — через розум Диявол легко може керувати людиною. Через серце людині він не зможе домогтися, чого хочет.

Для спілкування з своїм Хранителем в кожного людину, є канал — який закриваємо ми ж самі дурними думками і вчинками, безбожництвом і неверием.

Как очистити свій канал для спілкування з своїм Ангелом-Хранителем? Перший крок — пізнання Заповідей Божих. Це — сходинка пізнання світу й можливості отримання будь-який інформації - від Вищих сил. Десять Заповідей — десять сходинок. І розсилки будуть їм посвящены.

А сьогодні - Первая:

1. Аз єсмь Господь Бог твій: так ні тобі бозі инии, хіба Мені.

Я — Господь Бог твій; і мають бути в тебе інші боги, крім Мене.

Эта заповідь накладає нас певні обов’язки Богопочитания. Ми повинні:

Веровать в Бога, тобто мати щире і твердий переконання в Його існуванні.

Ходить перед Богом, тобто завжди пам’ятати Бога і робити там: начебто перед очима Божими, не забувати, що Бог бачить як наші справи, а й наші помышления.

Надеяться на Бога, любити Бог і погода коритися Богу, завжди виробити готовність робити те, що Він велить, і нарікати, коли може бути неприємне нам. Тільки бозна, що і коли дати — що мені корисне що вредно.

Поклоняться Богу, славити і дякувати Господу Богу як Творця, Промислителя і Спасителя нашого, пам’ятаючи усі його дари і милості до нас.

Безбоязненно сповідувати Бога, тобто перед усіма визнавати, що Він наш Бог, і відмовитися від своєї віри.

Грехи проти першої заповеди:

1 Безбожництво — коли зовсім заперечують буття Боже. Таких людей пророк Давид називає божевільними: «сказав безумець у серце своєму: немає Бога «(Пс.13, 1).

2 Багатобожжя — коли замість Єдиного, істинного Бога визнає багато хто удавані божества.

3 Невіра — коли, визнаючи буття Боже, вірить його Божественному Провидінню і Одкровенню. Це невіра часто походить від неправильних освіти та виховання уже, від гордості й зарозумілості, від захоплення дурними прикладами, від зневажливого ставлення до керівництва церкві і від гріховним жизни.

4 Єресь — коли придумують чи винаходять вчення, противні Божественної істині, чи невпинно й свідомо псують Божественну истину.

5 Розкол — тобто свавільне ухиляння (відділення) від єдності Богопочитания — від єдності із Православною церковью.

6 Боговідступництво — коли зрікся істинної віри, боючись переслідувань, глузувань чи заради будь-яких земних розрахунків, або з захоплень хибними учениями.

7 Відчай — коли, забуваючи про нескінченному милосердя Божому, не сподіваються отримати щось від Бога допомогу й вибачення. Найстрашніший приклад розпачу представляють собою самоубийцы.

8 Чарівництво — коли, залишаючи віру з Божу, звертаються до найрізноманітніших таємним і злим силам.

9 Забобони — коли вірять який-небудь звичайної речі, приписуючи їй надприродну силу.

10 Лінощі в молитві й у усякому богоугодному деле.

11 Любов до тварі більше, ніж ніж до Богу.

12 Человекоугодие — коли піклуються більше про угождении людям, ніж Богу.

13 Человеконадеяние — коли сподіваються понад себе" чи інших людей, ніж милість і медичну допомогу Божью.

Почитая Бога, ми маємо пошановувати все Боже: святих Ангелів, святих угодників Божиих, святині церковні.

" Голос Ангела-Хранителя твого — голос совісті так не викриє тебе у хитрості, лукавстві, брехні, обмані, заздрості чи чём-либо іншому противному істині, правді, чесності та справедливості. Якщо поступиш негаразд, кайся і знову зважилася твердо стояти по дорозі благочестя " .

/Св. Іоанн Кронштадтский./.

Что належить нам на земле.

Все ми знаходимось у шляху, ми всі біжимо за якимось поприщу і з нас поспішає зі своєю мети; все проходить повз нас, все залишається позаду нас.

Такова життя: вона має ні задоволень постійних, ні скорбей тривалих.

Ныне возделываешь землю ти, завтра буде обробляти її інший, і потім ще третій. Бачиш чи поля чудові будинку? Скільки разів всі вони від часу свого існування перемінило ім'я! Називалося власністю такого-то, перейменований під назвою іншого, перейшла нового власника, тепер стало іменуватися власністю ще нового… Ніщо не наше!

Что наш? Душа! Про неї однієї й треба заботиться.

/Из твори святого Василя Великого/.

Тот, хто їм справжня віра є - будь-коли сплутає гарячий голос серця й совісті з холодними думками, які все оправдывают…

Список литературы

Для підготовки даної роботи було використані матеріали із сайту internet.

Показати весь текст
Заповнити форму поточною роботою